TUNGA

De naam TUNGA betekent ‘bouwen’ in het Oshiwambo (de moedertaal van Gabriël). In Namibië zijn er momenteel weinig faciliteiten die kwetsbare jongeren met verslavings- en gerelateerde problematiek van begin tot eind ondersteunen. TUNGA zal een plek zijn waar deze jongeren herstel ontvangen en zichzelf (terug) kunnen vinden door middel van een langdurig traject met verschillende fases.

In 2027 hopen we dat TUNGA een volledig functionerende kliniek zal zijn. Tot die tijd zijn we bezig met voorbereidingen, het opdoen van contacten, het samenstellen van een team, etc.

psychologie studie nicol

Om onze droom te kunnen verwezenlijken doet Nicol momenteel haar Master in Klinische Psychologie aan de Universiteit van Namibia. Hiervoor worden eens per twee jaar 8 studenten voor aangenomen. Nicol was een van deze studenten!

Het streven is de studie in 2021 af te ronden. Op deze manier kan Nicol zich officieel laten registreren als psycholoog in Namibië en een eigen praktijk beginnen.

Samen met mijn klasgenoten op de stoep van de bibliotheek.

tunga als levensstijl

Ondanks dat TUNGA als verslavingskliniek nog niet officieel bestaat, leven we TUNGA al wel uit: samen bouwen aan de levens van jongeren.

Er zijn verschillende jongeren waar we nauw bij betrokken zijn. Ze komen regelmatig bij bij ons logeren en we helpen hen om doelen te stellen en deze te bereiken. Deze jongeren zijn opgegroeid in achterstandswijken. Ze hebben vaak geen ouders meer en nauwelijks steun van buitenaf.

In het menu onder join our team, kun je de pagina help een jongere vinden. Wil je ons helpen een specifieke jongere te steunen? Kijk dan daar voor meer informatie.