ZELFVOORZIENENDE PROJECTEN

onze zoektocht naar structurele oplossingen

“Wat een bodemloze put is dit zeg! Ik geef al jaren geld aan dit project, maar elke maand beginnen ze weer vanaf nul en hebben ze weer net zo veel geld nodig als de maand er voor. Ik verlies mijn motivatie om te helpen.”

Herkenbaar misschien? Dit vertelde een vriendin ons laatst over een specifiek project dat ze al jaren steunt. “Oeps!”, dachten we toen. “Denken mensen zo ook over ons?”

Alles en iedereen om ons heen (inclusief wijzelf) zijn al jaren afhankelijk van giften en donaties. We staan versteld hoe God altijd weer voorziet in zoveel noden. Toch is het soms lastig om op deze manier altijd “afhankelijk” te zijn. Wij zien daarom ook steeds meer waarde in het idee zelfvoorzienend zijn. Onze God-gegeven wijsheid en creativiteit gebruiken om extra inkomen te genereren.

Met het oog op nog vele jaren in de zending zoeken we daarom naar duurzame, zelfvoorzienende oplossingen. Zowel voor onszelf, als de projecten en de lokale bevolking waar we mee samenwerken [LEES MEER ONDER DE FOTO].

Inkomen genereren VOOR YWAM

Om een inkomen te genereren voor de YWAM basis willen we de volgende projecten starten:

  • Groentetuin
  • Zonnepanelen
  • Zwembad
  • Accommodatie

Inkomen generen voor ons gezin

Met het oog op “oud worden in de zending”, denken wij regelmatig na over de toekomst. “Als we nog 50 jaar doorgaan, doen onze maandelijkse sponsors dan ook nog 50 jaar mee?” Ten eerste denken wij van niet, en ten tweede zou het een enorme geldverspilling zijn (de bodemloze put). Daarom doen wij verschillende dingen naast ons werk als zendeling om extra inkomen te genereren. Dit inkomen investeren we vervolgens weer zodat onze mini-ondernemingen kunnen groeien.

Wat we momenteel doen is:

  • Geiten houden
  • Planten groeien/verkopen
  • Autoverhuur
  • Telefoon verkoop
  • Meubels maken

Binnen deze onze mini-ondernemingen zijn er lokale jongeren die ons helpen en mee profiteren van de winst. Stukje bij beetje hopen we op deze manier te groeien. Hopelijk hebben we op deze manier steeds minder sponsors nodig voor ons eigen levensonderhoud. Daarnaast hopen we tegelijkertijd uiteindelijk onze toekomst te kunnen verzekeren door het kopen van een eigen huis waar we oud kunnen worden.

ben jij een ondernemer? wil je mee denken of mee investeren?